Kert a lelke mindennek!

Kert a lelke mindennek!

Ezért szeretjük a levendulát

2016. július 06. - Garden Med Kertészet

Gondolta volna, hogy ennyi mindenre jó a levendula? Ez a sokoldalú növény az egyik leghasznosabb növény, amit elültethet a kertjében. Ráadásul a gondozása is egyszerű, és a tetvek sem veszélyeztetik. Ennek inkább az ellenkezője igaz: a levendula veszélyezteti a tetveket!

14888629953_9edaa8bdae_o_1.jpg

Szép

Már a látványa is megnyugtat és jobb kedvre derít. Nyár elején hozza jellegzetes kék árnyalatú virágait. Egy-egy tő is nagyon szépen mutat minden kertben, de ha igazán lenyűgöző hatást szeretnél kelteni, és elegendő helye van, ültesse tömegesen, ágyásba, alacsony sövénynek!

Illatos

Ha egy kerti pad közelébe ülteti, hamarosan az a pad lesz a kedvenc helyed a kertben, mivel a levendula illata nagyon kellemes. A lakásban hasonlóan kellemes hangulatot teremt. Felejtse el a mesterséges, egészségre ártalmas légfrissítőket: néhány ág friss vagy szárított levendula gondoskodik az otthona hívogató illatáról.

A levendulavirág forrázatát a fürdővízhez öntve pedig egy igazán illatos, megnyugtató fürdőt készíthet magának, amibe élvezet elmerülni.

vvv-0216-img_6006-907.jpg

Gyógyít

A levendula régóta ismert gyógynövény is: elsősorban feszültségoldó, nyugtató, görcsoldó hatása van, de a fejfájást is nagyszerűen csillapítja. Ha stresszes életet él, feltétlenül legyen a kertben néhány tő levendula!

Fogyaszthatja fűszernövényként vagy teaként is, készíthet levendulaolajat, de akár levendulás illatgyertyát is önthet, a levendula mindenhogy hatásos.

Elűzi a tetveket, molyokat, szúnyogokat

Ha vannak rózsái, melléjük mindenképpen érdemes levendulát is ültetni. Jól néznek ki együtt, és a levendulát (és ezáltal a rózsát is) messzire elkerülik majd a tetvek és más kártevők.

A szekrénybe, gardróbba egy kevés szárított levendulát akasztva a molyokat tarthatja távol. A szúnyogok, kullancsok és más vérszívók is utálják az illatát. A méheket viszont kifejezetten vonzza.

Finom

A levendulaméz ritkán kapható, de mégis különlegesen finom mézfajta. Ha nem jut hozzá, akkor se keseredjen el, mert a levendula eredeti formájában, frissen vagy szárítva is nagyszerűen felhasználható a konyhában. 

Fogyaszthatja hagyományos módon elkészített teaként, vagy ízesítheti vele a limonádét. A franciás fűszerkeverékek egyik fontos, népszerű alkotóeleme.Süteményeket is nagyszerűen feldobhat vele, ízleni fog!

 

Az Ön kertjében már nő a levendula? Ha még nem, rendeljen online, és néhány napon belül már el is ültetheti az egészséges, gyönyörű levendulatöveit! Minél többet rendel, annál olcsóbban megkaphatja.

img_1677_5-1504.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszet-budaors.blog.hu/api/trackback/id/tr478870674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása