Kert a lelke mindennek!

Kert a lelke mindennek!

Felázott fű

2016. július 06. - Garden Med Kertészet

Ha Medárd napján esik, 40 napig esik - ha igaz a néphit, akkor idén még vár ránk néhány esős hét. Ilyenkor is lehet még füvet vetni, azonban a frissen vetett fű felázása komoly gondot okozhat a kertben.

Ha egy-egy nyári zápor után kisebb fajta kerti tó alakul ki a pázsit közepén, akkor sem kell kétségbe esni: a probléma általában viszonylag könnyen megoldható.

vvv-0216-img_0378-1176.jpg

Mi a teendő felázott fű esetén?

Ha a nagy esőzések közvetlenül a fű telepítése után érték, legtöbbször akkor sincs túl sok káros hatása a dolognak, sőt még jót is tesz egy kis plusz öntözés. gond akkor van, ha egy lejtősebb területen a víz összefolyik, és a lejtő alján összetornyosul a fűmag.

Pánikolni szerencsére ekkor sem kell, három egyszerű lépésben megoldható a dolog anélkül, hogy a teljes területet újra be kellene vetni.

  1. Várja meg, amíg a víz eltűnik. Ha megfelelő talajra vetett, ennek viszonylag hamar meg kell történnie még dombok alatt, lejtős terepen is.
  2. Gereblyézze szét a területet, különösen odafigyelve azokon a részeken, ahol a föld és a magok feltorlódtak.
  3. Ha szükségesnek látja, vessen felül.

Kis szerencsével pár napon belül már nyoma sem lesz az esőzések utóhatásainak a kertben.

Más a helyzet akkor, ha a víz napok után sem folyik el: ez a meglévő pázsit gyökerének elrothadását és a fű elsárgulását okozhatja. Ráadásul a pocsolyákban tenyésző szúnyogok a kertben való tartózkodást paradicsomi helyett könnyen pokolivá változtathatják. Ha megáll a víz a kertben, akkor nagyon fontos minél hamarabb megoldani a hatékony vízelvezetést, és csak utána érdemes pótolni a gyep hiányosságait.

Ha nem vetett még idén fűmagot, vagy úgy érzi, szükség van felülvetni a korábbi telepítést, válasszon és rendeljen minőségi fűmagjaink közül

IDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszet-budaors.blog.hu/api/trackback/id/tr638870684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása