Kert a lelke mindennek!

Kert a lelke mindennek!

Virágzó kert túra beszámoló

2016. augusztus 22. - Garden Med Kertészet

Izgatottan vártuk augusztus 13-át: ez nap volt a Garden-Med kertészet nyílt napja, és utólag elmondhatjuk, hogy nagyszerűen sikerült ez az alkalom! A növények (szokás szerint) a legszebb formájukat hozták, akik velünk tartottak, rengeteget tanulhattak és még többet gyönyörködhettek, mi pedig nagyszerűen éreztük magunkat! Akik nem voltak ott, (vagy akik ott voltak, és most szívesen nosztalgiáznának) képes beszámolónkból kaphatnak egy kis ízelítőt a túra hangulatából.

kert.jpg

Különösen örültünk neki, hogy ennyien eljöttek, hogy ilyen sok ember érdeklődik a növények élete iránt és éreztek kedvet egy kis szombati kerti sétához.

11 óra körül már mindenki indulásra készen állt. Faiskola-igazgatónk, Halász Orsolya növénydoktor és kertész mutatta be a faiskolát az érdeklődőknek, és szinte minden növényről mondott valami különlegeset: nála jobban nem sokan ismerik az iskola növendékeit.

dscn0246.JPG

Sok növény volt ezen a hétvégén csúcsformában. A leylandciprusok persze örökzöldek lévén egész évben hasonlóan gyönyörűek, mint most, de augusztusban teljes pompájában virít a futórózsa, az élénk virágokat hozó pimpó, és minden színben egyformán gyönyörű nyári orgona is.

dscn0255.JPG

Nem csak képek készültek, hanem videó is! Kert a lelke mindennek! sorozatunk 0. részéből megtudhatja, mi kell ahhoz, hogy a növényei csenevész cserjéből burjánzó bokorrá válhassanak. 

A fentihez hasonló tanácsok egész gyűjteményével térhettek haza a kertbejárás résztvevői. Ezért is tartjuk fontosnak az ehhez hasonló eseményeket: a kertészetekben rendszerint csak ki vannak állítva a már kész növények (az se baj, ha nem teljesen egészséges, csak vegyék minél hamarabb), akik viszont ellátogatnak hozzánk, azt is megtudhatják, hogyan és mitől lesznek a kerti növények olyan szépek, amennyire csak lehetséges. A faiskolában ellesett trükköket azután persze otthon is gyakorolhatják, így a saját kertjük, balkonládájuk, szobanövényük is napról-napra egyre szebb lesz.

Éppen ezért a jövőben is szívesen látjuk kertészetünkben az érdeklődőket, tavasszal például egészen biztosan szervezünk majd egy évnyitót, ahol tavasz hírnökeivel ismerkedhetnek majd meg. Ne maradjon le, kövesse a Facebook oldalunkat! Nem csak jövőbeli kertlátogatásokról fog biztosan értesülni, hanem hasznos kertészeti tippeket is begyűjthet.

Köszönjük a részvételt mindenkinek, aki eljött hozzánk, és köszönjük azoknak is, akik elolvasták a túráról készült beszámolót!

dscn0258.JPG

 dscn0192.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszet-budaors.blog.hu/api/trackback/id/tr8911356876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása