Kert a lelke mindennek!

Kert a lelke mindennek!

Kertészet és faiskola - mi a különbség?

2016. augusztus 10. - Garden Med Kertészet

Sokak fejében keveredik a két fogalom, pedig nem teljesen ugyanazt takarják.  Mi a különbség egy kertészet, és egy faiskola között? Megéri -e faiskolát választani kertészet helyett?

img_4171_resize.jpg

Rövid példával kifejezve:  a kertészet és a faiskola közötti nagyjából ugyanaz a különbség, mint ami egy állatkereskedés, ahol papagájokat is árulnak és egy papagájtenyésztő között van.

Mi a kertészet?

Egy kertészet elsősorban növények kereskedelmével foglalkozik, melyeket termesztőktől, vagy faiskolákból szereznek be. Emellett manapság már gyakran árulnak különféle kiegészítőket is: kerti bútorokat, előregyártott kerti tó medreket és hasonló tárgyakat, eszközöket.

Mi a faiskola?

A faiskolában a fákat, cserjéket, örökzöldeket nem csak forgalmazzák, hanem termesztik is.

Mi például a Garden-Mednél, faiskola lévén a nálunk kapható növényeket saját magunk neveljük fel, rögtön a kezdetektől fogva.

img_4153_resize.jpg

Miért érdemes faiskolából vásárolni?

  • Minden egyes növényre külön odafigyelünk, gondoskodunk az egészséges növekedéséről.
  • A növekedéshez ideális körülmények között élnek a növények azelőtt is, hogy az Ön kertjébe kerülnének. Mivel mi magunk neveljük őket, ezért biztos lehet benne, hogy a nálunk kapható fajták jól viselik a magyar éghajlatot, és nem egy más klímájú országból importálták őket.
  • Bátran kérdezhet a gondozásukkal, igényeikkel kapcsolatban – mivel a lehető legalaposabban ismerjük az általunk termesztett növényfajokat, biztosan tudunk válaszolni a velük kapcsolatos kérdésekre is. Ez a legtöbb kertészetben sajnos nem ennyire egyértelmű.
  • Ugye látott már az áruházak kertészeti osztályain kornyadozó, akciósan árult virágokat? A szállítás, az elégtelen körülmények a növények számára is stresszt jelentenek, elgyengülhetnek, megbetegedhetnek, sérülhetnek. Egy faiskolában viszont egészséges, biztonságos körülmények között növekedhetnek, mielőtt Önhöz kerülnének. Bár egy kertészetben is vásárolhat gyönyörű, életrevaló növényt, egy faiskolából származó példánnyal biztosabbra mehet.
  • Mivel a kereskedelmi láncból egy elem kimarad, kedvezőbb áron tudunk jobb minőségű növényeket szállítani.

Nézzen körül kínálatunkban, és válassza ki a nálunk kapható (és egyben nálunk termesztett) mintegy 200 fajta cserje és 50 fajta örökzöld közül kertje új díszeit!

http://www.kerteszetiwebshop.hu/

img_4157_resize.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszet-budaors.blog.hu/api/trackback/id/tr8410117008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása